ANSIKTSZONTERAPI - en skönhetsbehandling "utan knivar"

 

Genom att behandla ansiktet, påverkas också resten av kroppen positvt, på samma sätt som inom vanlig fotzonterapi.

Grunden till ansiktszonterapin är den orientaliska medicinens grundprinciper men också den indianska zonterapin, liksom neurologiska punkter i ansiktet. Metoden har funnits länge i Argentina, men är ny i Europa och Sverige. Olika zoner och punkter i ansiktet anses motsvara organ och delar av kroppen.

Hälsa och skönhet kommer verkligen inifrån. Ansiktet avspeglar hur vi mår i resten av kroppen. Genom att behandla ansiktet med tryck på olika zoner och punkter förbättras dels cirkulationen lokalt i ansiktet, dels aktiveras motsvarande organ i andra delar av kroppen. Effekten blir ett fräschare utseende och även förbättrad hälsa över huvud taget.

Först behandlas hela ansiktet i sju faser, sedan behandlas specifika punkter utifrån vad eventuella spänningar och hudförändringar i ansiktet berättar. En ansiktszonterapeut kan känna förändringar i huden, från sandkornsstora upphöjningar till riktiga bulor.

Personer som har påtagliga hudförändringar är oftast sjuka, men genom reflexologibehandlingen minskar hudförändringarna i omfattning och hela kroppen mår bättre.

 

Varför är Ansiktszonterapi bra?

 

  • Blodcirkulationen i ansiktet ökar och huden blir fräschare
  • Zonterpi passar alla åldrar
  • Zonterapi i ansiktet kan med fördel kombineras med andra kroppsterapier som t.ex hand-och fotzonterapi, shiatzu, klassisk massage
  • Är naturlig, inga kemiska substanser
  • Löser upp spänningar och stress i kroppen
  • Förbättrar cirkulationen
  • Avslappnande, frigör endorfiner (naturlig smärtlindring)
  • Har en förebyggande inverkan på hälsan
  • Den kreativa och produktiva förmågan förbättras
  • Underlättar kontakten med kroppen och förståelsen för den egna hälsan

 

Ansiktszonterapi - en skönhetsbehandling

Även om syftet med behandlingen är att i första hand stimulera meridianer, centrala nervsystemet och blodcirkulationen, påverkar ansiktszonterapin ansiktet så att man också blir vackrare. Blodcirkulationen i huden ökar och rynkor försvinner när depåer och blockeringar i systemet behandlas.

Behandlingen upplevs som en bestämd massage, avslappnande och stimulerande på samma gång. En behandling tar omkring 40-50 minuter. Behandlingen är förebyggande och det gör gott att få en behandling regelbundet.

 Lisa Tallroth

  

 

Uppdaterad senast 2014-01-02

I  princip varje zon, rynka och veck berättar om obalanser i kroppen.

Istället för att fokusera på symptombehandling analyseras de fysiska, organiska och emotionella tillstånd som är orsaken till obalanser och sjukdomar.

Genom att grundorsaken behandlas kan besvären minska och även försvinna.

Text hämtad från Lisa Tallroth Läs här om ansiktszonterapi

 

Erbjudande

 PROVA PÅ  en behandling

20 min   fr. 200 kr

 

Vid ordinarie behandling ingår 10 min.  nack/axel/hårbotten massage