ZONTERAPI - 3D

3D zonterapin bygger på principen att fotens reflexologiska uppbyggnad utvecklingsmässigt motsvarar ett tidigt fosterstadium. Fot och kropp sammansmälter i ett strukturellt tänkande där fotens olika skikt motsvarar kroppens vävnader från mag- och tarmkanalen ända ut i huden. Rörelseapparaten med muskler och skelett får nu sin självklara plats men har alltid varit otydlig och diffus i den etablerade zonterapin. Det som har skett med den nya hypotesen är att zonterapin blivit effektivare och framförallt trovärdigare.

I 3D zonterapin ingår en unik omvänd handgreppsteknik där de övriga fingrarna arbetar och där tummen bara fungerar som mothåll. Fördelen med den här tekniken är att som terapeut får en mycket bra kontakt med foten och arbetar med vilket även upplevs som positivt av den som blir behandlad.

Text hämtad från Henrik Hellberg

 

Vad är fotzonterapi bra för?

 

 • Fotzonterapi förbättrar cirkulationen i kroppen.
 • Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.
 • Det endokrina systemet regleras, t.ex. balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion osv.
 • Genom att massera zoner som är kopplade till t.ex. mjälte stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom.
 • Inte minst har fotzonterapi en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar.
 •  

  Höger fot

  Vänster fot

   

  Erbjudande

  Nyfiken på  FOTZONTERAPI?  

   PROVA PÅ en behandling

   20 min        fr. 200 kr

    se prislista >>