Ortobionomi -  en mjuk led- & muskelbehandling.

 

OrtoBioNomi även kallat "strain and counter strain" fast utan tryck på trigger- och tenderpunkter. 

Jag använder mig av båda metoderna. 

Det innebär en långsam töjning av musklerna under 90 sekunder, då slappnar reflexmässigt spända muskler av. Detta påverkar kotor, leder, ligament och förbättrar rörligheten i kroppen.
 

En enkel, genial, mjuk och smärtfri behandlings metod som programmerar om hjärnan så att den släpper taget om gamla och nya muskelspänningar i kroppen och på ett mjukt sätt korrigerar spänningar och smärta i leder och muskler, mycket effektivt. 

Metoden kom till i USA på 60-talet av osteopaten L.H Jones och det är inga ryck och knyck, bara lugnt och sansat.

 

Man kan använda OrtoBioNomi för att behandla bl.a  "allt från topp till tå - alltså hela kroppen" !

felaktiga ställningar som t.ex. inåt- eller utåtgående fötter,  rygg- och nack problem, spänningshuvudvärk, skulderbladsbesvär,  spända muskler och ledproblem,   problem med knän, fötter och tår, problem med axlar, armar, händer och fingrar, kroniskt spänningstillstånd, höftproblem, benlängdsskillnader, stress m.m m.m

En behandling tar ca 60 - 75 minuter  

Flera problem som nacke-axlar och höft-ben t.ex går bra att boka en 75 minuters behandling första gången. 

Jag börjar behandlingen med att kolla om det finns olikheter mellan höger och vänster sida. När jag arbetar med ortobionomi så går jag aldrig mot ett motstånd utan behandlingen är lugn och smärtfri så finns det mycket smärta i kroppen så är ortobionomi en fantastisk behandlingmetod.  Jag avslutar med en kort klassisk massage  om så behövs runt problemområdet och önskas.  

Här behåller patienten sina kläder på.

 

 

Artikel Ortobionomi i Året Runt 

Läs mer här om Ortobionomi

 

 

 

Senast uppdaterad 2013-11-21

OrtoBioNomi betyder:

ORTO - normal, rak                                                                        BIO - rörelse eller levande                                                            NOMI - läran om (lag)